Országos tanulmányi verseny

Országos tanulmányi verseny - hamarosan kiderül kik a legjobbak!

A Robert Bosch Kft. és az Autószerelők Országos Egyesülete idén is megrendezte a szakma utánpótlásának tanulmányi versenyét.

A verseny fő célja, hogy minél több fiatalnak legyen rálátása a Robert Bosch Kft. Gépjármű-felszerelések és Diagnosztika Üzletágának magyarországi tevékenységére és a Bosch műszaki eszközök megismerésén keresztül a tanulók közelebb kerüljenek a közlekedési, gépészeti, műszaki szakmák érdekességeinek, különlegességeinek megismeréséhez. A jelentkező diákok olyan szakmai impulzusokat kapnak a gépjárműtechnika területén alkalmazott eszközökről, berendezésekről, amelyek alapján kialakul a szakmai elkötelezettségük, és megerősödik bennük a mesterség tisztelete, szeretete. A csapatban való versenyzés során a másokért való felelősség, a becsületes helytállás kerül előtérbe. A jól szereplő csapatok öregbítik iskolájuk hírnevét, és egyben a szakmai képzés fontosságára irányítják a figyelmet.

A 2008-ban meghirdetett országos tanulmányi verseny első fordulójára egy több részből álló teszt kitöltésével 23 középiskola pályázott. A pályázatok kiértékelését követően 8 iskola jutott a középdöntőbe:

Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium - Nyíregyháza
Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola - Szolnok
Acsády Ignác Szakképző Iskola és Kollégium - Pápa
Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium - Kaposvár
Tolna Megyei Önkormányzat Szent László Szakképző Iskolája és Kollégiuma - Szekszárd
SAVARIA Közlekedési Szakképző Iskola és Kollégium - Szombathely
Fáy András Közlekedésgépészeti Műszaki Szakközépiskola - Budapest
Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola - Budapest


A középdöntő januárban került megrendezésre Budapesten, a Robert Bosch Kft. oktatóműhelyében, ahol a 3 fős csapatok mind elméleti, mind gyakorlati tudásukról tanúbizonyságot tettek. Ezúton is szeretnénk gratulálni a csapatoknak kiváló teljesítményükért és köszönetet mondani a felkészítő pedagógusoknak!

A végső megmérettetésre három csapat jutott tovább: a budapesti Fáy András Közlekedésgépészeti Műszaki Szakközépiskola diákjai (201 pont), a budapesti Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola csapata (192 pont) és a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium tanulói (163 pont)

A csapatok 2009 február 28-án Dunakeszin teljesen életszerű körülmények között egy Bosch Car Service-ben szállnak versenybe a fődíjért - a Bosch műszaki berendezésekért és oktatásokért - és a dicsőségért.Online bejelentkezés szervizünkbe
Név :
Mobil :
E-mail :
Bosch Infovonal