Téli tippek Szujó Zoltántól

"Nem csak a versenyautók érdemelnek profi csapatot."

A közkedvelt műsorvezető és riporterről, Szujó Zoltánról mindannyian tudjuk, hogy a négykerekűek és az autósportok szerelmese. Idejének nagy részét az autóversenyzés világában, a boksz-utcákban és szerelőműhelyekben tölti, ahol betekintést nyer a profi autós szakma kulisszatitkaiba, fortélyaiba. Az alábbi sorokban a téli időszakra való felkészüléshez ad tippeket, tanácsokat.

- Többségünk rohamléptekben próbálja bepótolni a téli időjárás okozta szokásos teendőket, sokan vannak, akik nem veszik elég komolyan a felhívásokat, figyelmeztetéseket, pedig a szerviz meglátogatása alapvető követelmény. Azoknak, akik bizalmatlanok a szervizekkel, s nem tudják hova forduljanak, én természetesen a Bosch Car Service szolgáltatásait ajánlom. Nemcsak a versenypályákon száguldó autóknak, hanem a közúti négykerekűeknek is jár a profi karbantartás, hiszen a vezető és utasaik akár az életükkel is játszhatnak egy-egy út során. A Bosch Car Service-ekben hétköznapjaink járművei is kiváltságos helyzetet élveznek, én eddig mindig azt kaptam, amit elvárok.

Az elkövetkezendő pár hónap a síelések, téli pihenések időszaka lesz. Mielőtt útnak indulunk, mindenképp nézessük át autónkat szakemberrel. Kerüljük el, hogy akár órákat várakozzunk a hóban-fagyban egy autómentőre vagy egy másik autós segítségnyújtására. Ne felejtsük el a vontatókötelet sem magunkkal vinni, hiszen mi is kihúzhatunk sorstársakat szorult helyzetükből!

Autónk - ha külföldre utazunk - nem lehet törött, hiszen nem engedik át a határon. Ha csak kisebb karcolás van a gépjárművön, akkor természetesen ez nem okoz fennakadást, de saját és családunk testi épsége miatt is ajánlatos még itthon kijavíttatni a hibákat. Rendkívül fontos, hogy minden lámpatest is ép állapotban legyen, tiszták legyenek a fényszórók és féklámpák üvegei - kis odafigyeléssel számos baleset megelőzhető. Legutóbb a szervizes kollégák tanácsára olyan esővíz-eltávolítót szereztem be, mely a szélvédőn alkalmazva az esőből cseppet képez, s a menetszél eltávolít. Használata nagyon hasznos a téli-őszi hónapokban, mert tökéletes kilátást, biztonságosabb utazást eredményez. A Bosch Car Serviceben ilyen és további ehhez hasonló, praktikus és szakszerű tanácsokat kaphatunk.

A téli gumi fontosságára sohasem elég felhívni a figyelmet! A Forma1-ben is van esős és szárazpályás gumi, de a "való életben" is váltogatni kell az útnak és az időjárási viszonyoknak megfelelően. A síelők által egyik legnépszerűbb szomszédos országban, Ausztriában kötelező a téli gumi használata. Aki jeges, havas és latyakos úton nyári gumival autózik, annak jelentős pénzbüntetéssel kell számolnia az osztrák utakon - nem is beszélve arról, hogy a téli gumi használata életeket menthet! Ne hagyjuk itthon a hóláncot sem! -


A Bosch Car Service a világ legnagyobb márkafüggetlen szervizhálózata hazánkban országos lefedettséggel rendelkezik. Ennek megfelelően az adott márkával megegyező javítási technológiával dolgoznak, gyári minőségű alkatrészeket használnak a javításokhoz. A szervizhálózat egyik legnagyobb előnye, hogy valóban foglalkoznak az ügyféllel, részletes tájékoztatást kaphat arról, mi fog történni az autóval, sőt, semmilyen plusz változtatást, cserét nem eszközölnek az ő jóváhagyása nélkül.Online bejelentkezés szervizünkbe
Név :
Mobil :
E-mail :
Bosch Infovonal